Italiensk espresso

Espresso fra Italien

Italiensk espresso, et utroligt vigtigt kapitel i italiensk kultur

Hvad er historien bag? Hvilke bønner bruges og hvordan? Tilberedelse? Bedste espresso cafeer i Italien?

Italiensk espresso har en lang historie, og er en del af den italienske kaffekultur, der går tilbage til det 17. århundrede. Det blev opfundet i Milano i begyndelsen af det 20. århundrede, og har siden da spredt sig over hele verden.

Bønnerne, der bruges til at lave italiensk espresso, er normalt en blanding af arabica og robusta kaffebønner, der er ristet til en mørkere grad end andre kaffetyper. Det er vigtigt, at bønnerne er friske og af høj kvalitet for at opnå den bedste smag.

Tilberedelsen er en nøje afstemt proces, der kræver et godt espressomaskine og en erfaren barista. Kaffen males fint og presses tæt sammen i en portafilter, og derefter udsættes den for højt tryk og varmt vand, hvilket skaber den karakteristiske crema på toppen af espressoen.

Nogle af de bedste espresso cafeer i Italien inkluderer Caffè Florian i Venedig, Sant’Eustachio Il Caffè i Rom, og Caffè Greco i Rom. Disse cafeer har alle en lang historie og er kendt for deres ekspertise i at tilberede italiensk espresso.

Udover espresso er der også andre italienske kaffe varianter som cappuccino, latte, macchiato, og americano, som også er populære både i Italien og i resten af verden.

Italienske mandelkager, Cantucci og Vin Santo, et match in heaven

Læs også om Sambucca, italiensk stjerne likør

Sambuca

Italiensk Brandy, meget bedre end du tror

Grab en Grappa til Grappa

Grab a Grappa

Italiens vine

Pærer i rødvin med Chantilly creme

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]