grapes
Vinsnak og sidste nyt

Hospices de Beaune i Bourgogne

hospices-de-beaune-michel-baudouin

Hospices de Beaune i Bourgogne med et par af verdens bedste vine

Hospices de Beaune, også kendt som Hôtel-Dieu de Beaune, er et historisk velgørenhedshospital beliggende i byen Beaune i Bourgogne-regionen i Frankrig. Institutionen ejer og driver vinmarker, der producerer vin, der sælges på en årlig velgørenhedsauktion, der afholdes den tredje søndag i november, kaldet Hospices de Beaune Wine Auction.

Vinmarkerne på  er spredt over forskellige appellationer i Bourgogne, herunder prestigefyldte områder som Côte de Beaune og Côte de Nuits. Nogle af de bemærkelsesværdige appellationer forbundet med Hospices de Beaune omfatter Pommard, Corton, Volnay, Meursault og Puligny-Montrachet.

Hvad angår de bedste røde og hvide vine, kan det variere fra årgang til årgang, og personlige smagspræferencer spiller også en rolle. Men her er et par eksempler på højt respekterede vine.

Corton Grand Cru, Cuvée Charlotte Dumay
Corton Grand Cru, Cuvée Charlotte Dumay

Bedste rødvine

Corton Grand Cru “Cuvée Charlotte Dumay: Denne rødvin kommer fra Corton-appellationen og betragtes ofte som et af de bedste tilbud fra Hospices de Beaune. Den er kendt for sin kompleksitet, struktur og lagringspotentiale. Priser fra ca. 1300 kr,/flaske.

Mazis-Chambertin Grand Cru: Mazis-Chambertin er en prestigefyldt Grand Cru-vingård i Côte de Nuits. Rødvinen produceret fra denne vingård af Hospices de Beaune er kendt for sin elegance, finesse og aromater.

Bedste hvidvine:

Meursault “Cuvée Lopin“: Meursault er en berømt appellation for hvidvine i Bourgogne, og her produceres en hvidvin fra denne vingård kaldet “Cuvée Lopin.” Det bliver ofte rost for dets rigdom, dybde og kompleksitet.

Puligny-Montrachet “Cuvée Garenne“: Puligny-Montrachet er en anden prestigefyldt hvidvinsbetegnelse i Bourgogne, og Hospices de Beaunes “Cuvée Garenne” er højt anset. Det tilbyder typisk en balance mellem syre, mineralitet og smag af citrus- og stenfrugter.

Det er vigtigt at bemærke, at tilgængelighed og specifikke årgange kan variere, så det er bedst at rådføre sig med vineksperter eller  Beaune selv for at få den mest opdaterede information om deres aktuelle tilbud.

Alle Bourgogne topvine

https://www.winetalk.dk/roedvin/alle-bourgogne-topvine/

Bedste mad til hvid Bourgogne

Vi har en del gode råde til at finde lækre madretter til disse pragtfulde vine. Bedste mad til hvid Bourgogne, en verdensberømt vin fra Bourgogne-regionen i Frankrig, der er kendt for sin kompleksitet og elegance. Bourgogne er også kendt for nogle til tider heftige priser, så maden skal matche kvaliteten. Når du vælger mad til at ledsage hvid Bourgogne, er det derfor vigtigt at tage hensyn ti

Bedste mad til hvid Bourgogne

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]