Fyldte blæksprutter

The-Elusive-Octopus-Master-of-Camouflage

Blæksprutter med fløjlsblød konsistens. De fyldte blæksprutter er lagt i en mild spansk olivenolie

blaeksprutter-olivenolie-www.grondals
Blæksprutter i olivenolie set på www.grondals.dk

Fyldte blæksprutter fra Conservas De Cambados i Spanien er nænsomt fisket og håndlavet efter den fine gamle tradition med forseglede dåser. Det bevarer maksimalt smag og holdbarhed. De 8-armede blæksprutter, på spansk Pulpo, er lagt i en olivenolie af meget høj kvalitet for at afspejle den særlige rene og bløde smag, en blæksprutte har. Denne konserves fra Grøndals kommer naturligvis også i BPA-fri dåser.

Eksperten giver gode blæksprutte råd

Martin Grøndal, ekspert i dåsekonserverede fisk og skaldyr og indehaver af Grondals.dk siger “For mig at se, er disse blæksprutter særdeles velegnede som en tapas forret drysset med lidt god flagesalt og frisk citron til et godt glas vin, gerne med en mineralsk friskhed. Denne type blæksprutte udmærker sig ved sin bløde tekstur og smag, som kan være vanskelig at sammenligne med andre typer konserves eller fisk og skaldyr. Den er lidt sin egen.

Winetalk foreslår en Pinot Grigio fra det nordligste Italien.

Anvendelse af blæksprutter på dåse

En kæmpe fordel ved de lækre blæksprutter, som vi har oplevet, er at smagen er bibeholdt maksimalt i den forseglede dåse, der tilmed har et lavt klimaaftryk. Men også, at holdbarheden er om ikke evig, så meget lang. Den er spist længe før, den udløber.
Endelig oplevede vi i køkkenet, at du kan lave en virkelig lækker frokost eller middag på under 15 minutter. Velvidende, at du spiser sunde dyr fra havet, der er fanget uden trawl, tværtimod. Der er skrappe regler, man kan vælge at overholde, så havets dyr får en meget bedre chance, og så gør vi det også. Du ved:det store økosystem, alt er forbundet i naturen. Også mennesket.

  • Blæksprutter til frokost
  • Blæksprutter til aftensmad
  • Blæksprutter som tapas og en hapser
  • Dejlige pulpo i mild olivenolie, fra Grøndals

Grøndals

“Møre kogte blækspruttearme i fyldig spansk olivenolie der komplementerer blækspruttens milde smag og fløjlsblød konsistens – sprutter, helt uden dikkedar. What you see, is what you get. Klassiske blækspruttearme i olivenolie fra Conservas De Cambados er både møre og smagfulde.” Skriver Grøndals. Og den er god nok.

Fangstmetode: Net (små fartøjer), uden bifangst.

En fin blæksprutte ledsager er denne spanske hvidvin.

Dramatisk historie om havets forunderlige blæksprutter

8 og 10 armede blæksprutter. Her kunne vi godt have brugt Doktor Lieberkind

 

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]