Helstegt kylling meget nemmere bliver det ikke.

cassoulet_fransk_ret

Grundopskrift på helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn er basic food, men også søndagsmad som i klassisk kylling med agurkesalat osv. Ikke et øje tørt. Her er en en no nonsense vejledning i at tilberede en mør og dejlig kylle i ovnen. Brugt i den nye ovn igår. Ingen klager.

Ingredienser:

  • 1 hel kylling (ca. 1,2-1,6 kg)

  • 2-3 spsk olivenolie eller smeltet smør

  • Salt og friskkværnet peber

  • Friske krydderurter (f.eks. timian, rosmarin, persille)

  • 1 citron (valgfrit)

  • 3-4 fed hvidløg (valgfrit)

  • Evt. grøntsager til fadet: gulerødder, løg, kartofler, pastinak

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (almindelig ovn).

  2. Klargør kyllingen:

    • Dup kyllingen tør med køkkenrulle – vigtig for sprødt skind.

    • Gnid den med olie eller smeltet smør over det hele.

    • Krydr godt med salt og peber – både udenpå og indeni.

    • Læg evt. citron og hvidløg ind i hulrummet sammen med krydderurter.

  3. Stegning:

    • Læg kyllingen i et ovnfast fad, gerne med brystet opad.

    • Sæt evt. rodfrugter og løg i bunden – de suger saft og smag til sig.

    • Steg i ca. 60-75 min, afhængigt af størrelse (se tip nedenfor).

  4. Tjek om den er færdig:

    • Brug et stegetermometer i den tykkeste del af låret (uden at ramme benet). Det skal vise 75-80 °C.

    • Alternativt: Stik med en spids kniv i låret – saften skal være klar, ikke lyserød.

  5. Lad hvile:

    • Tag kyllingen ud og lad den hvile tildækket i 10-15 min før udskæring. Det giver saftigere kød.

Glæd dig til fortsættelsen på klassiske og nemme retter efter helstegt kylling. Snart kommer en klassisk og nærmest genial enkel opskrift på “kylling i ret meget salt”. Og så kan du finde en anden ny inspiration til at lave en cassoulet. Det er i udbredelse nærmest Frankrig´s svar på en dansk flæskesteg, men se med. måske den skal med på short-listen?

Vinsnak
Vinhøsten i Frankrig 2024
Druer til vin

Vinhøsten i Frankrig 2024

Vinhøsten i Frankrig 2024 Vinhøsten i Frankrig, 2024 er solid og lovende, dog med en del meldug. Bordeaux: Området har kæmpet med økonomisk pres, herunder

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]