Hvorfor er Giacomo Conterno Monfortino Barolo vinen så berømt?

Giacomo-Conterno-Monfortino, Strada-del-Barolo-e-grandi-vini-di-Langhe
Giacomo Conterno Monfortino, Strada del Barolo e grandi vini di Langhe

Giacomo Conterno Monfortino, der har opnået det højeste i Barolo.

Giacomo Conterno Monfortino betragtes som en af de mest berømte og prestigefyldte Baroloer i Italien af flere årsager:

Lang historie: Vingården blev grundlagt i 1908, og Giacomo Conterno begyndte selv at producere Barolo i 1920’erne. Familien Conterno har lavet vin i over fire generationer, og deres erfaring og viden er gået i arv gennem årene.

Ikonisk vin: Monfortino er deres flagskibsvin, som anses for at være en af de største Baroloer i historien. Vinen er kun produceret i de bedste årgange, ved hjælp af Nebbiolo-druer fra de ældste vinstokke i Cascina Francia-vingården, og lagret i flere år før frigivelse. Vinen er kendt for sin utrolige dybde, kompleksitet og lang levetid og er meget eftertragtet af vinsamlere over hele verden.

Conterno vintage from the Barolo region in Piemonte, Italy
Conterno vintage from the Barolo region in Piemonte, Italy

Traditionelle vinfremstillingsteknikker: Vingården overholder traditionelle vinfremstillingsteknikker, der har været brugt i Barolo i århundreder, såsom lange macerationstider, lagring på store slaviske egetræsfade og minimal indgriben i vinfremstillingsprocessen. Denne tilgang resulterer i vine, der afspejler terroiret og druesorten, og giver mulighed for at udtrykke de unikke karakteristika ved hver årgang.

Konsekvent kvalitet: Giacomo Conterno Monfortino har ry for at producere vine af ensartet kvalitet år efter år, på trods af variationerne i klima og vejr. Vingården styrer omhyggeligt sine vinmarker og vinfremstillingsprocessen for at sikre, at hver årgang er af den højest mulige kvalitet.

Alle disse faktorer bidrager til vingårdens berømmelse og ry som en af de mest ikoniske og prestigefyldte Barolo-producenter i Italien.

Relevante links for Barolo

Barolo intro til Piemonte´s kongevin.

Barolo

Bourgnono

Bruno Giacosa, Top Barolo fra Piemonte i Italien

Bruno Giacosa, Top Barolo fra Piemonte i Italien

Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Barolo 2016 – Århundredets bedste årgang?

Vinsnak
Ratti Barolo Serradenari 2019
Piemonte

Ratti Barolo Serradenari 2019

Ratti Barolo Serradenari 2019 I hjertet af La Morra, ved en imponerende højde på næsten 500 meter over havets overflade, præsenterer Ratti 2019 Barolo Serradenari,

Tanniner i Vin
Lær om vin

Tanniner i Vin

Tanniner i Vin: En Smagsoplevelse, der Beriger Ganen Hvordan påvirker tanniner i vin kvalitet og smag? For vinentusiaster strækker tiltrækningen af en fængslende flaske sig

Vodka
Lær om vin

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails Vodka er en alsidig og elsket “brændevin” med en rig historie, en omhyggelig produktionsproces og et mylder af cocktail muligheder.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]