grapes
Vinsnak og sidste nyt

Den grønne Veltliner fra Wagram og omegn, og så den røde

Østrigsk vin, hvd selektion

Veltliner har indtaget de bedre danske restauranter

Veltliner på vinkortet. Se på vinkort næste gang, du er ude at spise – godt og moderne. Der er sikkert et afsnit med østrigske vine. Det havde der kun været på de allerbedste og mest vinbevidste restauranter for få år siden. Østrigs forrygende vine er kommet langt uden for de solbeskinnede bakker. Her er en af dem.

Wagram vinproduktion på øverste hylde, her topproducenten Gregor Nimmervoll

Vi skal til Wagram, vil du med?

Den lille by Wagram er et godt eksempel, fra relativ ukendt til ombejlet. Wagram kom dog for alvor på verdenskortet i 1809, da Napoleons tropper tørnede sammen med den østrigske hær under ledelse af Hertug Karl. Men selv om Wagram i dag er en lille hyggelig vinregion, hvor det føles som om, tiden har stået stille i mange år, har man de seneste år markeret sig stærkt med en række kvalitetsvine. Et godt eksempel på, hvor Østrigs gastronomi og vin udvikling er på vej hen.

Roter Veltliner, Østrig
Roter Veltliner, Østrig

Der er også en Roter Veltliner, ikke så ringe endda

En ny og energisk generation af vinbønder har kombineret århundredgamle traditioner med moderne innovation og teknik, og man har skabt succeshistorier som både Grüner og Roter Veltliner, og de bedste Veltliner-vine har verdensklasse. En af hemmelighederne ved Wagrams kvalitetsvine er kombinationen af en stenet undergrund samt en jordbund, der består af sandholdigt ler, som ligger i et tykt lag oven på klipperne. Mens druerne modnes i de solfyldte dagtimer, trækker kølig luft fra de omkringliggende skove ned over vinmarkerne om natten, og denne vekselvirkning bidrager yderligere til at give Veltliner-vinene det særpræg, der har gjort dem efterspurgte overalt i verden. De lokale vinbønder lægger vægt på, at dyrkning og fremstilling foregår uden brug af pesticider, og de får den bedste smag frem i hver årgang. Vinkendere betegner Wagram-områdets vine som kvalitetsvine, der har et strejf af hvid peber i smagen. Men der er også andre Veltliner områder. Næsten alle har über-klasse. Østrigs vinproduktion er stærkt reguleret og focus er kvalitet.

Gruner Veltliner Sekt, Østrig
Gruner Veltliner Sekt, Østrig

Fra januar 2020 kan vi tilbyde flere Grüner Veltliner vine hos winetalk, men allerede nu har vi en mousserende perle, der er den perfekte ledsager til et festligt måltid eller vært/værtindegaven. Prøv 6 flasker Grüner Veltliner, f.eks. fra vor vinauktion i januar 2020, Så er året skudt godt igang.

Intro til Østrigske vine på winetalk

Læs mere om vine fra Østrig. Intro til Østrigske vine.

Vinlande

Vinrejser

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]