grapes
Vinsnak og sidste nyt

Engelsk vin triumferer i disse år

rathfinny-at-the-ritz, engelske vine
Rath Finny at the ritz, engelske vine, der går fremragende til selv den bedste mad from anywhere

Engelsk vin er seriøst en stor oplevelse.

Engelsk vin er så meget i vælten. De er super populære, ofte prisvindende, også i direkte konkurrence med f.eks. Champagne og vingårdene ligger i smukke områder som Sussex i Sydvest England. De er også en rejse værd.

Prisbelønnet engelsk vin fra Vest England

Engelsk mad suppleres nu af små 500 vingårde og over 1.000 bryggerier samt et utal af whisky og vin destillerier

Der er små og større kommercielle vingårde i England på fremmarch, især Sydengland, men også så langt vest på som Wales.

Engelsk vin på fremmarch

Prisbelønnede engelske bobler vinder ikke sjældent i direkte sammenlignende vinsmagninger med ægte Champagne, hvad siger du så? Faktum er, at engelske vine er på stærk fremmarch mod at få sin velfortjente plads på vinkortet. Især i det sydøstlige England satses der i stor stil på at genoptage den lange tradition for engelsk vinfremstilling. I slutningen af middelalderen var Englands vinproduktion inspireret af romernes ekspansive eksport af vinproduktion meget omfattende, især i de sydlige egne ved Den Engelske Kanal, men i flere århundreder siden da har den næsten været forsvundet. Klimaet er dog næsten det samme som i det nordlige Frankrig, selv om gennemsnitstemperaturen om sommeren er lidt lavere, ligesom det også regner mere her om sommeren. Vintrene er derimod mildere end i Nordfrankrig, hvilket gavner vinrankerne i de kolde måneder.Det handler også meget om at finde de rigtige vindruer, som f.eks. dansk vinfremstilling er et glimrende eksempel på.

Engelsk vin terroir

Jordforholdene minder endnu mere om dem i det i franske Champagne, end klimaet gør, og derfor er det netop de mousserende vine, man bruger lidt ekstra indsats på at perfektionere. I flere blindtest med engelske og franske mousserende vine har de engelske bobler sikret sig både første- og andenpladser. Generelt dyrkes der hovedsageligt hvide druer, men nogle vingårde har også rødvine og rosévine i deres produktion. Det er oplagt at finde en engelsk vingård at besøg og sikkert foretage et “staldkøb”.

Berømte Cotes and Seely, bubbles to die for :)
Berømte Cotes and Seely, bubbles to die for 🙂

Engelske bobler vinder frem

De engelske mousserende vine er blevet nærmest kult. Man har fundet ud af som nævnt ovenfor,  at terroir (jordbund og klima)  i f.eks. South Downs, Sussex  er næsten identiske til samme i Den bedste del af Champagne.

Rathfinny, mousserende lækkerier fra Sussex

Denne mousserende vin fra Sussex er i øjeblikket highlighted på det fashionable hotel  The Ritz som bedste mousserende vin. En anerkendelse for en sydengelsk specialitet, der blev etableret i 2010 af Mark og Sarah Driver på deres vingård nær Alfriston i South Downs. Driver mener, at den sprøde, karakteristiske vin er en ‘fantastisk afspejling af Rathfinnys unikke terroir’. Den mousserende rosé er levende koralfarvet og har noter af vilde jordbær og mandarinskal; Deres Blanc de Noirs er blevet lgret i seks og tredive måneder og har en lokkende rødme, der sætter scenen for parfumeret pæon i næsen.

Ganske vidunderligt  kan kan bo i Flint Barns, der er blevet klogt restaureret i den vestlige ende af ejendommen. Derfra kan du deltage i vandreture, gennem den frodige vingård og nyde den dejlige engelske mad og vin.

Rathfinnyestate.com

1000 engelsk bryggerier venter

Der er godt og vel 1.000 bryggerier der laver øl i Storbritannien. Mange af dem laver rigtig øl på fad.
Er du til Gin og Tonic så er The feathers i Oxfords noget for dig.

Læs mere om engelsk mad og vin på traveltalk.dk, vort søstersite om det gode liv.

Vinrejser

Vinrejser

Vinsnak
Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Freixenet, Penedès, Spanien, dybt ned i de gigantiske vinkældre
Spanien

Bedste Cava i Spanien?

Bedste Cava i Spanien kommer fra Penedès. Bedste Cava i Spanien, de fleste fra Penedès. Se topudvalget her. Der er også gode bobler i Spanien

Verdens mest indflydelsesrige vineksperter. Robert Parker says 100 points
Lær om vin

Verdens mest indflydelsesrige vineksperter?

Verdens mest indflydelsesrige vineksperter? Robert Parker Jr. – En af de mest berømte vineksperter nogensinde, grundlæggeren af “The Wine Advocate.” Han har været kendt for

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]