Vinsnak for os der elsker vin
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Artikler om vin, spiritus og andre drikkevarer

Le Rustique Tomme Fumée
Le Rustique Tomme Fumée Le Rustique Tomme Fumée er en type ost, der stammer fra Frankrig. Her er nogle oplysninger om den samt anbefalinger til,

Helstegt kylling meget nemmere bliver det ikke.
Grundopskrift på helstegt kylling i ovn Kylling i ovn er basic food, men også søndagsmad som i klassisk kylling med agurkesalat osv. Ikke et øje

Dit lille påskelam
To forslag til påskelam på bordet Til påske er det traditionelt at spise et lille påskelam i mange kulturer, især i kristne traditioner, hvor det

Spanske retter med lam, og vinene der matcher
Spanske påskeretter med lam. 7 i alt. Her er Spanien verdensmester. Her er nogle autentiske spanske opskrifter med lam, der vil tilføje et spansk touch

Bergamo er et Foodies hang-out
Bergamo er et sandt Foodies hang-out Bergamo, en charmerende by i Lombardiet i det nordlige Italien, har en rig kulinarisk tradition, der afspejler regionens historie

Saint Agur, den utroligt populære 8 kantede blåskimmel ost
Saint Agur Osten er let genkendelig på sin ottekantede form. Den stammer fra Monts du Velay i den bjergrige Auvergne-region i Frankrig. Skorpefri, blød, cremet

Yorkshire Pudding er det en budding eller et engelsk grevskab?
Yorkshire Pudding: “English food at its best”Historien og Traditionen Yorkshire pudding er en klassisk britisk ret, der ofte serveres som tilbehør til en traditionel søndagsmiddag,

Endelig noget ikke italiensk mad: Roastbeef, når den er perfekt
Roastbeef holder for altid som klassisk fest og søndagsmad Den perfekte roastbeef handler om en kombination af god udskæring, korrekt krydring og en nænsom tilberedning,

Stjerneanis. Krydderier fra Kina
Stjerneanis: En eksotisk smagsgiver med dybde Stjerneanis er et aromatisk krydderi, der er kendt for sin stærke og søde smag med en karakteristisk lakridsnote. Det

Indonesisk mad: En smagsfuld rejse ud over rijsttafel
Indonesisk mad: En smagsfuld rejse ud over rijsttafel Indonesisk mad er en livlig og mangfoldig kulinarisk tradition, formet af århundreders handel, migration og lokal opfindsomhed.

Indisk mad: En harmoni af velsmag og vinparringer
Indisk mad: En harmoni af smag og vinparringer Indisk mad er en mangfoldig kulinarisk tradition, der afspejler landets rige historie, varierede geografi og dybe kulturelle

Five spice er en genial 5 i 1 asiatisk kryderiblanding
Five spice: En introduktion til de fem klassiske krydderier i kinesisk køkken Five spice er en ikonisk krydderiblanding, der er en hjørnesten i det kinesiske
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.