Manto negro

Manto negro er en spansk rød druesort, der dyrkes på Balearerne. Den bruges i vine, der produceres under Binissalem-Mallorca.

Manto negro

Manto negro er en spansk rød druesort, der dyrkes på Balearerne. Den bruges i vine, der produceres under Binissalem-Mallorca og Plà i Llevant (DO) Denominación de Origen (DO)s, samt Illes Balears-appellationerne. I dag findes Manto negro næsten udelukkende på øen Mallorca med 320 hektar (790 acres), hvilket gør det til den mest plantede druesort på øen.

Ifølge Pepe Roses fra Bodegas Ferrer blev Manto negro tidligere set som en arbejdshest, der producerede tørre rødvine kendt for deres bløde struktur og ligefremme karakter med noter af røde bær og lakrids. Druens tynde skind resulterer i en svag farveintensitet og lavere tanninniveauer, mens den hurtige produktion af sukker får alkoholniveauerne til at stige hurtigt. Sammenligninger med Grenache-vinene fra fortiden springer straks i øjnene. Manto Negro viser også en Grenache-lignende tendens til at oxidere, hvilket fører til en meget hurtigere udvikling i flasken. Druens lavere niveauer af phenolforbindelser hjælper ikke, og Pepe Roses forsøger at modvirke dette ved at arbejde med lavere udbytter og udføre præ-fermentkolde ophold både i store cementtanke og i 500 liters fade for at trække større farve ud.

Manto negro er en sent modnende druesort, der knopper tidligt i vækstsæsonen og producerer gennemsnitlige klaser af store, tykke skinnede druer. Vinstokken går ofte ikke igennem veraison fuldstændigt med nogle bær på en klase, der aldrig bliver mørkere end en bleg lyserød farve. I rige og frugtbare jordarter kan sorten være meget produktiv og højtydende med vinstokken, der fungerer bedst i stenede vinmarksjorde. Mens druen har visse resistenser over for meldug og pulveriseret meldug, er den meget modtagelig for at udvikle botrytisbundrot, som ofte er uønsket i rødvinsdruer.

Vinproduktion

På Mallorca blandes druen ofte med lavalkoholiske og mere strukturerede sorter som Callet, selvom den i DO’er som Binissalem-Mallorca stadig skal udgøre mindst 30% af den endelige vinsammensætning. Vinstokkens alder har en tydelig indflydelse på den resulterende smagsprofil og kvalitet af de vine, der er produceret af Manto negro med yngre vinstokke, der har tendens til at producere lettere, mere røde frugtsmag mens ældre vinstokke (som også har tendens til naturligt at producere lavere udbytter) oftere producerede mere koncentrerede mørke frugtsmag.

Ifølge Master of Wine Jancis Robinson har Manto negro tendens til at producere let farvede, bløde, lette rødvine, der ofte er høje i alkohol. På Mallorca blandes druen ofte med lavalkoholiske og mere strukturerede sorter som Callet, selvom den i DO’er som Binissalem-Mallorca stadig skal udgøre mindst 30% af den endelige vinsammensætning. Vinstokkens alder har en tydelig indflydelse på den resulterende smagsprofil og kvalitet af de vine, der er produceret af Manto negro med yngre vinstokke, der har tendens til at producere lettere, mere røde frugtsmag mens ældre vinstokke (som også har tendens til naturligt at producere lavere udbytter) oftere producerede mere koncentrerede mørke frugtsmag.

Mallorca producerer også lækre vine

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]