grapes
Vinsnak og sidste nyt

Zinfandel den berømte drue fra Californien

Zinfandel, er det en italiensk Primitivo drue eller ej?

Zinfandel (eller “Zin”, som den er nick-named i USA) er en næsten sort rødvin druesort, der dyrkes meget i Californien. Det ankom til Amerika fra Europa i de tidlige år af det 19. århundrede og var en umiddelbar succes i både Napa Valley og Sonoma amter, som forbliver druens højborg i dag.

Efter 30 års diskussion og uenigheder (herunder juridisk indgriben fra Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms) bekræftede DNA -forskning udført af Carole Meredith fra University of California i Davis fra begyndelsen af ​​1990’erne til 2002 (kendt som Zinquest), at Zinfandel er identisk med Italiens Primitivo. Men selvom denne forskning lukkede debatten om, hvorvidt Zinfandel er Primitivo, åbnede den et endnu ældre kapitel af sortens historie.

Zinfandel. Napa Valley sign, USA

Zinfandels rejse fra Kroatien til Puglia i Syditalien til USA

Vi ved, at Primitivo ankom til Italien via Kroatien, hvor det var kendt under forskellige navne, herunder Tribidrag og Crljenak Kastelanski. Men spørgsmålet om, hvorvidt Zinfandel ankom til USA fra Italien eller via en anden rute, er ubesvaret. Så spørgsmålet er nu: er amerikanske drue baseret på Primitivo stiklinger eller Tribidrag, eller begge dele? Et andet uløst mysterium er den sproglige oprindelse af ordet Zinfandel.

Zinfandel har været brugt til at lave forskellige vine siden den ankom til USA. Ankomsten af ​​denne nye vinstil i begyndelsen af ​​1970’erne førte til en eksplosion af beplantninger med denne drue.

I dag er den sorte drue med det store potentiale steget i graderne til at blive signaturvin i USA, ikke på grund af kvaliteten af ​​den vin, den producerer, men fordi den er så tæt på en “amerikansk” sort, som vinifera vinstokke kommer. Opdagelsen af, at det var en italiensk vinsort i forklædning, førte til blandede reaktioner, herunder stolthed over foreningen med en prestigefyldt vin nation, men også en vis uro over, at Zinfandel havde mistet noget af sin amerikanske individualitet.

Uden for USA dyrkes sorten i Sydafrika og Australien, hvor den er aftappet som både Zinfandel og Primitivo. Det har ikke fået nogen særlig betydning i nogen af ​​disse lande – mere et produkt af få nøgleproducenter end en uafhængig druesort. Da Australien også har udviklet en stærk tradition i Shiraz, er der kun ringe motivation til at bringe ind og udvikle en lignende sort for at konkurrere med den. Cape Mentelle -vingården i Margaret River har taget tøjlerne som en australsk pioner i Zinfandel.

I løbet af 1970’erne begyndte forskellige italienske producenter at mærke deres Primitivo -vine som Zinfandel for at tjene penge på Zinfandels popularitet på det amerikanske marked. Nu sker det omvendte; da Primitivos stjerne igen stiger i Italien (især i Manduria), mærker en række californiske vinmarker (hovedsagelig dem af italiensk arv) deres Zinfandel -vine som Primitivo.

Næsten upåvirket af politikken mellem Italien og USA har Kroatiens vinproducenter fortsat produceret dybt farvede, fyldige rødvine fra deres Crljenak Kastelanski og Tribidrag druer. Interessen for disse vine er naturligvis steget efter Primitivo/Zinfandel -debatten, så mange af dem er nu tilgængelige i forskellige lande rundt om i verden.

Synonymer omfatter: Primitivo, Crljenak Kastelanski, Pribidrag, Tribidrag, Kratosija.

Mad til Zinfandel omfatter

Spidstegt lam fra Apulien
Grill i Texas-stil
Mørk chokoladekage

Vine fra Californien

Læs mere om Napa Valley og bedste producenter

Vinsnak
Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Freixenet, Penedès, Spanien, dybt ned i de gigantiske vinkældre
Spanien

Bedste Cava i Spanien?

Bedste Cava i Spanien kommer fra Penedès. Bedste Cava i Spanien, de fleste fra Penedès. Se topudvalget her. Der er også gode bobler i Spanien

Verdens mest indflydelsesrige vineksperter. Robert Parker says 100 points
Lær om vin

Verdens mest indflydelsesrige vineksperter?

Verdens mest indflydelsesrige vineksperter? Robert Parker Jr. – En af de mest berømte vineksperter nogensinde, grundlæggeren af “The Wine Advocate.” Han har været kendt for

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]