grapes
Vinsnak og sidste nyt

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, den elegante hvide drue

Cabernet Sauvignon er druernes jetsetter. Den rejser over hele verden, men blomstrer sent  i foråret, hvor den er, og trives i varme klimaer. Når den modnes, er den berømt for intensitet og smagsdybde, afbalanceret med en fast syre på grund af den blide modning i et varmere klima.

Bunches of cabernet wine grapes on old vine

Cabernet Sauvignon er også en af verdens mest anerkendte druesorter for rødvin. Den dyrkes i næsten alle større vinproducerende lande blandt et forskelligt spektrum af klimaer fra Canada til Libanons Beqaa Valley.

Den lille, tykhudede Cabernet drue

Den lille, tykhudede drue med skaller der er fyldt med smag, mørkeblå farver og tanniner. Dyrket over hele verden varierer smagsindtrykkene. I Frankrig blandes den ofte med den blødere Merlot eller den køligere Cabernet Franc, og er normalt lidt højere i surhed.

I de sydlige sfærer, såsom Chile og Californien, er de lækkert alene og er kendt for at være en smule mere frugtbare. Generelt er denne berømte drue medium til fyldig med mørk frugtsmag og en umiskendelig “salt” smag.

Vinene indeholder ofte mange tanniner, hvorfor den passer godt sammen med robuste kødretter fra okse til vildt og et udvalg af oste, også de blåskimlede.

Andre druer, du skal kende

Corvina (til Amarone)

Pinot Noir (Bla. til Rød burgogne)

Chardonnay ( bla. til Champagne)

Se også:

Italiens vindistrikter fra Nord til Syditalien

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]