grapes
Vinsnak og sidste nyt

Choucroute garnie

Choucroute
Choucroute

Choucroute, er der krudt i Choucroute? Ja, det kan du tror, der er

Et besøg i Alsace hænger unægtelig sammen med kål – specialiteten choucroute, som man spiser sammen med pølser og tykke skiver bacon, sennep fra Dijon,  charcuterie eller fisk. På hvert andet gadehjørne i Strassbourg strømmer duften af denne ret dig i møde.  Spørgsmålet er, om du virkelig kender denne køkken-institution i Alsace og fransk køkken eller måske har afvist den på forhånd? Hvis du ikke går amok i pølserne er det faktisk en let ret, men pølser, bacon og kød gør den ikke ringere. Her løfter vi sløret for alle hemmelighederne bag denne hyggelige ret, som varmer på en kold vinterdag. Fermenteret kål, små struttende pølser og måske en Gewürtztraminer?  En ret du også nemt kan lave hjemme.

Choucroute. frisk og marineret kål (sauerkraut), drekte fra Alsace til dit bord.

Den perfekte vin til Choucroute er den lokale Gewürtztraminer, sig det 3 gange efter en flaske. Det er fremragende Alsace vin med passende syre og krop, der matcher lidt federe mad (som pølserne) og i øvrigt modne oste og fois gras perfekt.

Alsace vine, Gewürtztraminer

Eller det lidt blidere valg Riesling fra Alsace?

Kål… og det hele følger naturligt efter, lækre pølser, bacon osv.!

Croucroute: fresh and marinated cabbage (sauerkraut), spices

Choucroute fra Alsace, er der krudt i Choucroute? Ja, det kan du tro

Et besøg i Alsace hænger unægtelig sammen med kål – specialiteten choucroute, som er variationer over temaet surkål, pølser og tykke skiver bacon, sennep fra Dijon,  charcuterie eller fisk. På hvert andet gadehjørne i Strassbourg strømmer duften af denne ret dig i møde på godt eller ondt.  Spørgsmålet er, om du virkelig kender denne køkken-institution i Alsace og fransk køkken eller måske har afvist den på forhånd? Hvis du ikke går amok i pølserne er det faktisk en let ret, men pølser, bacon og kød gør den ikke ringere. Her løfter vi sløret for alle hemmelighederne bag denne hyggelige ret, som varmer på en kold vinterdag. Fermenteret kål, små struttende pølser og måske en Gewürtztraminer?  En ret du også nemt kan lave hjemme. Give it a try.

Sauerkraut, Choucroute, ingredienser
Sauerkraut, Choucroute, ingredienser

Den perfekte vin til Choucroute er den lokale hvdvin og navnkundig i Alsace, Gewürtztraminer. Det er fremragende Alsace vin med syre og krop, der klarer matchen med lidt federe mad (som pølserne) og i øvrigt modne oste og fois gras perfekt.

Alsace vine på Winetalk.dk, Gewürtztraminer

Eller det lidt blidere valg Riesling fra Alsace?

Gå til Winetalk.dk for mere vinnyt.

Kål, også de fermenterede, lækre pølser, bacon, klar til at lave Choucroute?

Her er en opskrift på Choucroute Garnie, en traditionel Alsace-ret, der kombinerer surkål (sauerkraut) med et udvalg af kød og pølser:

Ingredienser:

2 lbs (900 g) surkål
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 laurbærblad
6 enebær
6 sorte peberkorn
1 flaske (750 ml) tør hvidvin
4 kopper (950 ml) hønsebouillon
1 lb (450 g) røget svinekød, skåret i skiver
1 lb (450 g) kogt skinke, skåret i skiver
1 lb (450 g) røget pølse, skåret i skiver
8 små kogte kartofler
Sennep og groft brød til servering.

Sådan laver du Choucroute

Sådan laver du Choucroute

Skyl surkålen i koldt vand og dryp godt af.
Svits løg og hvidløg i en stor gryde eller hollandsk ovn, indtil det er blødt.
Tilsæt surkål, laurbærblad, enebær, peberkorn, hvidvin og hønsebouillon i gryden. Bring det i kog, reducer derefter varmen og lad det simre i 1 time.
Tilsæt røget flæskesvær, røget svinekød og skinke i gryden. Lad det simre i yderligere 1 time.
Kom røget pølse i gryden og lad det simre i 30 minutter.
Server choucroute garnie i store skåle med kogte kartofler, sennep og sprødt brød.
Nyd din lækre choucroute garnie eller kald den Sauercraut!

Boeuf Bourgignon

Boeuf Bourguignon, hæld 1/2 flaske Bourgogne i, drik resten som trøst.

Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]