Alle vine

Vine fra USA

Vine fra USA sælger som aldrig før. De Forenede Stater er blvet voksen som en af ​​verdens bedste vinproducerende nationer. Dets ry kan være baseret på den globale berømmelse af Napa og Sonoma, men U.S.A er hjemsted for utallige mindre kendte vinregioner, der producerer vine i verdensklasse (som Oregons Willamette Valley og New York Finger Lakes).
Der er lavet vin i USA i omkring 400 år, men det er først i de sidste 40, at amerikansk vin virkelig begyndte at opnå respekt på verdensplan. U.S.A. er nu verdens fjerde største vinproducerende nation (bag Frankrig, Italien og Spanien) og producerer cirka 18,5 millioner hl hvert år.

Alle 50 amerikanske stater producerer til en vis grad vin, skønt 95 procent af det kommer fra kun fire af dem. Californien er langt den mest produktive og producerer fem gange mere end det samlede antal af de næste tre: Washington, Oregon og New York. De 5 procent, der kommer fra de andre stater, ledet af Texas og Virginia, produceres stort set til lokalt forbrug snarere end på nationale eller internationale markeder. Den topografiske, geologiske og klimatiske mangfoldighed på det amerikanske kontinent har givet staterne alle slags vinproduktionsforhold, fra kontinentale klimaer i højere højde (f.eks. Fair Play) til kystnære områder med tåge (f.eks. Edna Valley).

Vine fra USA, hvordan begyndte det hele?

Der er produceret vin i USA siden begyndelsen af ​​det 17. århundrede, hvor europæisk kolonisering begyndte for alvor. Gentagne forsøg blev foretaget af de tidlige bosættere, der bragte viden om vinfremstilling og praksis i deres europæiske hjemland. De forskellige vinarter, der er hjemmehørende i Nordamerika (såsom Vitis labrusca), var kendt for at være både robuste og højtydende, så meget få vinplanter ledsagede disse migranter på deres rejse over Atlanterhavet.

 

Viser alle 5 resultater