Washington State

En af USA's magtfulde regioner, der kan prale af mangfoldighed i kvalitet, produktion og terroir, er Washington State næst efter Californien.

Washington State wines caressed by the Pacific Ocean.

En af USA’s magtfulde regioner, der kan prale af mangfoldighed i kvalitet, produktion og terroir, er Washington State næst efter Californien.

Washington State ligger i det nordvestlige Stillehav af USA, umiddelbart nord for Oregon. Selvom historien om vinindustrien her er relativt kort, producerer Washingtons 900 eller flere vingårde og 350 plus uafhængige vindrueavlere, med over 20.000 hektar (50.000 acres) vinmarker, nu mere vin end nogen anden stat, bortset fra Californien.

Placering og druesorter

Næsten al vinproduktion foregår i Washingtons varme, ørkenlignende østlige del, selvom der er en del druedyrkning og en AVA (Puget Sound) i det køligere, vådere vest. De hvide druer Chardonnay og Riesling, og de røde druer Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah er de vigtigste sorter, der dyrkes i Washington, men regionen producerer kvalitetsvine fra næsten 70 forskellige druesorter. Omkring 58 procent af frugtpressen er af røde druer.

Geografi og klima

Cascade-bjergkæden definerer regionens geografi ved at fungere som en barriere mellem de to dele. Bjergene skaber en regnskygge, der effektivt blokerer for det meste nedbør. Dette betyder, at Columbia River Basin i øst kun modtager omkring otte tommer (200 mm) regn om året, hvilket resulterer i et kontinentalt klima.

Uden kunstvanding fra lokale floder, som omfatter Columbia, Walla Walla, Yakima og Snake, ville druedyrkning ikke være mulig. Floderne spiller også en vigtig rolle i at moderere både sommer- og vintertemperaturer. Om sommeren stiger en strøm af kølig, fugtig luft fra floderne og blander sig med den tørre ørkenluft for at opfriske de omkringliggende områder og køle vinstokkene ned.

Om vinteren, når temperaturen natten over kan falde så lavt som -15°F (-26°C), holder floderne luften i cirkulation og hjælper med at moderere kulden. Nogle vinmarker anvender vindmaskiner og anvender espalier, som er mere åben for at forhindre frost i at sætte sig og fryse vinstokkene.

Druedyrkning her er også påvirket af Washingtons breddegrad på 46°N, som i gennemsnit producerer 17 timers sollys om dagen i vækstsæsonen – to timer mere end Californien. Når det kombineres med de ekstreme daglige temperaturvariationer, resulterer dette i vinstokke, som er i stand til at opnå god modenhed, samtidig med at den vital syrlighed bevares.

Tre mest væsentlige vindistrikter i Washington

Yakima Valley

Walla Walla

Columbia Valley

Der er flere, scroll ned her på siden.

 

Bedste vinproducenter i Washington State

House of Smith er den største uafhængige og vinproducent-ejede vingård i Washington State med vine, der sælges i alle 50 stater og 23 lande verden over.

Cave B Estate Winery bruger 100 % ejendomsdyrket frugt fra Familigia Vineyards, der omgiver vingården og Quincy smagslokale.

Barnard Griffin Winery startede i 1983 med lånte druer og en lejet kælder, drømmen om grundlæggerne Deborah Barnard og Rob Griffin.

Chateau Ste. Michelle er Washingtons ældste og mest anerkendte vingård, som byder på prisvindende vine og enestående smagsoplevelser på deres historiske slot nær Seattle.

Washington State wines, AVA-MAP
Washington State wines, AVA-MAP
Andre vinlande
Vine fra Frankrig

Frankrig

Vine fra Frankrig er stadig tres charmante Vine fra Frankrig Vine fra Frankrig har stadig suveræn kvalitet, bla. vist med at have verdens dyreste vine

Italien 2023 Vinhøst

Italien

Vine fra Italien, verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer

Spanske vine

Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har

Australien. Barossa-Unique-Tours

Australien

Australske vine udfordrer europæisk vin hver dag Australien er et vigtigt vinproducerende land, både med hensyn til kvalitet og omfanget af dets vinøkonomi. Vi ser

vine fra argentina

Argentina

Argentina er et fremtrædende vinproducerende land, der har en lang historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 16. århundrede. Landet er den femtestørste vinproducent

Danmark

Vine fra Danmark er stadig et nyt, utroligt kapitel i vinhistorien med pionerer og enthusiaster i hele landet, der ofte risikerer hele butikken og pensionen

Chile et stort vinland

Chile

Chile er et af verdens førende vinproducerende lande. Chile er et af verdens førende vinproducerende lande, med en rig historie inden for vinfremstilling, der går

England

Vinproduktionen i England har taget fart i de senere år, hvor landets kølige og moderate klima har vist sig ideelt til dyrkning af visse druesorter.

Sake fra Japan, ofte omtalt som "risvin," er en århundreder gammel alkoholisk drik, dybt forankret i japansk historie og kultur.

Japan

Vine fra Japan Vin, Sake og mad fra Japan Japan er kendt for sin rige kulinariske kultur, hvor tradition og innovation går hånd i hånd.

new-zealand

New Zealand

New Zealand vin terroir og klima er perfekt New Zealand er en lille vin producent med et stort respekteret navn. Vinregioner i New Zealand producerer

portugal, Porto og Duoro

Portugal

Vine fra Portugal. Vine fra Portugal som naturligvis portvine, den perfekte ledsager til en solnedgang, en lækker desssert eller høj cigarføring, men gode peanuts er 

Vine fra sydafrika

Sydafrika

Vine fra Sydafrika har vi nydt i mange år i Danmark. Vine fra Sydafrika er ofte til en fair pris og som oftest i en

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]