grapes
Vinsnak og sidste nyt

Svampe og champignion risotto

Svampe risotto, perfekt til Ripasso og Amarone

Svampe og champignon risotto kan være baseret på champignon eller Carl Johann eller andre lækre svampe. Her kommer en lille opskrift, måske senere flere på Champignon og svampe risotto. En italiensk klassiker, der passer så fint til italienske vine, både hvide og også rødvine som Ripasso og Amarone fra Valpolicella. Der er lige så mange varianter på retten som der er Italiens regioner. Primo 2022 vil vi skrive om ris fra Italien, fra bla. Po sletten i Norditalien. De har 1. cru ris. Ny gourmet verden for de fleste. De er også Italiens største ris producent.

Kammertonen gælder også italiensk mad

Det handler mere om at ramme tonen, når vi laver italiensk mad: Hvad ville en italiener finde velsmagende, når du laver mad til dem,for de har brugt over 1000 år på at komme til de rigtige resultater. Hvis du inviterede ham/hende, kan de ikke skjule deres begejstring eller det modsatte. De er åbne og positive, men smider du en “dansk wienerpølse eller andet fremmedlegeme” ind i retten, kunne de finde på at se det som en fornærmelse, me 2.

Risotto med svampe og parmiggiano
Risotto med svampe og parmigiano ost

Risotto ja, men hvilken pasta?

I denne opskrift kan du bruge Pappardelle pasta  og montere Risottoen på pastaen du har lavet i rundkreds på tllerkene, bare navnet Pappardelle  gør dig sikkert glad. Det er  er en stor og bred pasta, der minder om fettuccine. Den friske type er 2-3 cm bred og kan have krusede kanter. Tør pappardelle med æg har til gengæld lige sider. Navnet stammer fra det italienske verbum “pappare”, at slubre. Lad os slubre videre….

Opskriften på risotto med svampe

Rens og hak 2 løg og måske 1-2 fed hvidløg og lad dem svitse i en gryde med 20-50 gr. smør. Tilsæt ris og sauter i yderligere 2-4 minutter, indtil riskornene er gennemsigtige.

Hæld derefter hvidvinen i og fortsæt med at røre for at koge alkoholen ud af vinen. Lidt æv, men betragt det som et offer til italiensk mad 🙂 Begynd på dette tidspunkt at tilføje varm okse eller hønse/bouillon, en skefuld ad gangen, og rør ofte. Tilsæt mere bouillon efter behov, indtil risene er kogt “al dente”. Det betyder med lidt bid, ikke 1/2 rå ikke overkogte.

Rens og skær i mellemtiden porcini-svampene eller champignon eller næsten en af alle andre mad svampe i skiver. Svits herefter det ene hvidløgsfed i 20 gr smør, tilsæt svampene og kog ved høj varme i 2-3 minutter, smag til med salt og peber, drys med hakket persille.

Ved afslutningen af tilberedningen tilsættes champignonerne og endnu en knytnæve persille til risene, og lad det koge de sidste par minutter mere.

Sluk for varmen, rør det resterende smør i og server med revet parmesanost og friskkværnet peber.

God appetit!

Vine du drikker til Champignon risotto

Valpolicella Regionen

 

Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]