Franske vine er kommet for at blive

Franske vine er stadig noget af det ypperste.

Der var en periode, hvor danskerne ikke kunne få nok “andre vine”. Franske vine var blevet for dyre. De nye vinlande lokkede.  Først Italien, så Portugal, Chile, Argentina osv. Men det har ændret sig lidt. Vi er en mere moden vin-nation, der både eksperimenterer og vender tilbage til det vi troede vi kendte. De franske vine, men i en ny og mere interessant udgave. Bedre vine fra de nye lande er også blevet “prisjusterede”. Og så har det måske ændret sig med det franske ry som mest dyrt og dejligt?

Chateau Mouton Rothschild 1970

Sådan har jeg det med franske vine. Noget af det mest kendte vin fra de klassiske, franske distrikter er stukket helt af prismæssigt. Vi kan godt skaffe en flaske Mouton R. eller en kasse. Sig bare til. Det er jo nærmest en aktie, men dagsprisen, da dette blev skrevet i januar 2020 er ca. 7.200 -7.500 kr, men det interessante er for de fleste at genopdage disse vidunderlige Bordeaux vine, som en god Pomerol, med en lidt mere ydmyg appellation end lige Petrus. Pomerol  altså ikke er blevet dårligere de seneste 10 år, tværtom. Du kan her på sitet finde rigtig god Pomerol til fornuftig penge. (Forbehold tages for lager mv).
2. og nu 3. vine fra de kendte slotte er også en option.  Eller en anden god vin fra et klassisk distrikt eller fra nogle af de nye distrikter. Der sker vildt meget i Sydfrankrig, som vi vil følge, skrive om og tage vine hjem fra og se om vore vin venner mener, de vine skal have et trygt, dansk liv.

Her er de vinlande, vi repræsenterer med bedre vin.

Vinlande

 

Vinsnak
Amarone udvalg
Italien

Amarone: Italiensk Vinmagi fra Veneto

Amarone: Italiensk Vin-magi fra Veneto Amarone er en type italiensk rødvin, der stammer fra Veneto-regionen i det nordøstlige Italien. Den er kendt for sin rige,

Jul og nytår i hele verden
Mad og Vin

Jul og nytår i hele verden

Jul og nytår i hele verden fra Norge til Japan. Jul og nytår i hele verden, så globalt er konceptet faktisk. Undtagen i Kina og

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]