Pinot Gris

Pinot Gris

Pinot Gris

Pinot Gris er en hvidvinsdruesort kendt for at producere rige, fyldige vine med komplekse smagsnuancer. Ligesom Pinot Grigio menes det at være en genetisk mutation af Pinot Noir-druen, hvor “gris” betyder “grå” på fransk og henviser til den gråblå farve på druens skind.

Med sin oprindelse i Bourgogne-regionen i Frankrig dyrkes druen også i forskellige vinproducerende regioner rundt om i verden, herunder Alsace (hvor den især fejres), Italien, Tyskland, USA, Australien og New Zealand.

Pinot Gris-vine udviser typisk en bred vifte af smagsnuancer, der spænder fra modne stenfrugter som fersken og abrikos til tropiske frugter som ananas og mango. De kan også have noter af honning, krydderier og blomsteraromaer. I modsætning til Pinot Grigio gennemgår druen ofte en vis grad af fadlagring, hvilket bidrager til deres rigere tekstur og kompleksitet.

Denne druesort kan udtrykke forskellige stilarter afhængigt af faktorer som terroir, klima og vinfremstillingsmetoder. I Alsace er det for eksempel ofte rigere og mere fyldig med markante frugtsmage, mens den i Italien ofte er lettere og mere frisk.

Druen passer godt sammen med en række retter, herunder rige skaldyrsretter, fjerkræ, svinekød, cremede pastaretter og krydret asiatisk mad. Dens alsidighed ved bordet gør den til et populært valg blandt vinentusiaster.

Vine fra Frankrig

Frankrig

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]