grapes
Vinsnak og sidste nyt

Solaia fra huset Antinori i Toscana

Solaia fra huset Antinori i Toscana udfordrer Sassicaia.

Solaia fra huset Antinori i Toscana har overhalet det meste i kvalitet, ratings og pris. Det er en imponerende vinrejse for en sydvendt ret beskeden skråning i Toscana, selvom der er skiffer og ler og rigeligt med sol, at de ædle dråber nu ligger i vinkældre overalt i verden, hvor man beundrer denne klare udfordrer til Sassicaia, og hvor Antinori´s anden vin er Tignanello, en anden stjernevin. Sikke et vinhus, og vi har ikke engang talt om den primære produktion af Chianti, som Villa Antinori Riserva, der i meget længere tid har være blandt de bedste og mest elegante af slagsen.

Smagsnoter for Solaia

Smagsnoter.  2017 er en intens vin med en dyb rubinrød farve. Dens næse er imponerende med intense noter af mørk, moden frugt med dufte af brombær, solbær med balsamico-antydninger af frisk mynte og myrte.

Køb Solaia her.

Solaia fra huset Antinori i Toscana

Vinhuset Antinori, der producerer Solaia, Tignanello og top Chianti primært

Tenuta Tignanello-ejendommen ligger i hjertet af Chianti Classico, i de let rullende bakker mellem Greve- og Pesa-floddalene. Det strækker sig over et område på 319 hektar, hvoraf 130 er dedikeret til vindyrkning.

To af gårdens dyrebare vinmarker ligger på samme bjergskråning, Tignanello og Solaia, på jord, der stammer fra marinsten fra Pliocene-perioden rig på kalksten og skifer. Vinstokkene nyder varme temperaturer om dagen og køligere aftener i hele vækstsæsonen.

Gårdens to signaturvine, Solaia og Tignanello, er produceret af disse vinmarker og er af den internationale presse defineret som “blandt de mest indflydelsesrige vine i historien om italiensk vinavl”. Ifølge Marchesi Antinori er disse topvine en løbende udfordring og en uendelig lidenskab. Det tror vi gerne på.

Tignanello-ejendommen har vinmarker med indfødte Sangiovese-druer samt nogle andre ret utraditionelle sorter i området som Cabernet Franc.

Læs mere om Antinori´s vine, Toscana vin, når det er bedst.

Tignanello, den første super Toskaner

Og tilmeld dig generelt og deltag i lodtrækninger om klassevine. Du vinder med lidt held top Amarone.

Solaia 3 flasker klassevin
Vinsnak
freixenet Vine, Cava. bobler fra de bedste vinlande
Vindistrikter

Vinrejser

Vinrejser – fordi du ikke skal køre hjem. Vinrejser er som regel fantastisk hyggelige. Du lærer en masse om vin ved at stå på en

Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]