Rejer i hvidløg og Cognac på fransk

Rejer i Cognac og hvidløg

Rejer i hvidløg og cognac er nemt og lækkert. Det er lux

Rejer i hvidløg er ret lækkert og som bonus er det et ret nem scoretrik. Store gambas, find de bedste store rejer, skalotteløg (de lange ovale), hvidløg, vin, fløde, smør og måske cognac og rigeligt med hvidvin. Det er en fransk signaturret. Disse ingredienser mødes på forførende vis i denne lækre ret, der er let at tilberede.

Du får hele opskriften på franske rejer i hvidløg her: Du vil blive glad for at se, hvor kort ingrediens listen er. Det er nem mad. Du har muligvis allerede alt, hvad du har brug for i dit køkken til franske rejer?

Rejer i Cognac og hvidløg
Rejer i Cognac og hvidløg

Opskrift på rejer i Cognac med Beurre Blanc og hvidvin

Du skal bruge 2 charlotteløg, hvidløg,  200 -400 gram store rejer, fløde, hvidvin, cognac (2-3 cl), smør (50-100 gram), lidt grønt pynt og smag som fx basilikum. Retten tager under 15 minutter.

Pas ret meget på ikke at koge rejerne ud, de skal stadig have bid og fast konsistens. Du kan faktisk se på dem, om de afgiver væske, så kør med relativ blid varme som 175 grader, easy on the heat. Og smør må ikke branke, men det er en no brainer, det må det aldrig. Det er en meget nem ret, og de fleste vil elske den. Også dem, der ikke spiser noget med fire ben. 

Rejer i hvidløg på fransk er måske et måltid til din udkårne? Så lav den lige en gang først. Det gælder også altid med nye retter før gæster 🙂

  1. Smør med charlotteløg, hvidløg, hvidvin og citronsaft hældes i en lille gryde over lav varme i 5-10 minutter, indtil blandingen reduceres til ca. 2 spiseskefulde.
  2. Tilsæt fløde og bring temperaturen ned til svag simren.
  3. Når de første par bobler stiger, drej varmen meget lidt ned og tilsæt de 12 (ja) spiseskefulde smør, en spiseske ad gangen, mens du rører konstant. Sørg for at lade et smørlag smelte helt, inden du tilføjer det næste.
  4. Når smørret er fuldt indarbejdet, har du voila en beurre blanc sauce med hvid peber. Den sættes til side et øjeblik.
  5. I en stegepande over høj varme smeltes 5 spiseskefulde smør og derefter sautér rejer, dvs vend dem i smør på den varme pande.  og vend de store flotte rejer et par gange, indtil de er kogte igennem – ca. 3-4 minutter.
  6. Reducer varmen til laveste blus og giv rejerne en anelse salt. Husk de har svømmet i havet for de svømmer i hvidvin, så ikke for meget salt.
  7. Tilsæt evt. forsigtigt 3 cl Cognac (det kan flamme, så væk med hovedet) og rør grundigt. Hæld den varme Beurre Blanc sauce over de varme rejer og server med det samme. Voila.
  8. Husk godt brød hertil og god hvidvin.
Kæmperejer i hvidløg og cognac
Kæmperejer i hvidløg og cognac

Hvidvine, der passer til rejer i hvidløg og fransk mad som fisk og skaldyr

Det gælder de fleste hvidvine og vi ville aldrig udelukke vin rosé.
Se vort udvalg af hvidvine Frankrig, Italien, Spanien

 

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]