grapes
Vinsnak og sidste nyt

Chianti Classico – den lækre signatur vin fra Toskana

Vinhuset Massanera i Toskana

Massanera´s Chianti i Classico versionen giver mindelser om røde bær, kirsebær og læder. Massanera, Chianti Classico 2015  gør det rigtigt godt til den helt rigtige pris. Chianti Classico koster i dag, hvis det er den ægte vare nemt fra 150 kr og op. Der er langt fra den Chianti med bastflaskerne, det var i 1960´erne.  Men de er så kommet på mode igen i øvrigt. Det er en anden historie. Tager vi ved lejlighed.

Massanera Chianti. bord med lækker vin i de rette omgivelser

Massanera ligger 8 km. syd for Firenze med vidunderlig udsigt over Toscanas beroligende, bølgende landskab. Ejeren Carlo Cataneo taler engelsk, tysk og fransk, hvilket er ret uhørt for en italiener sagt i al respekt. I vinprogrammet, er der hvid, rosé, nogle røde og en sød vin Vino Santo som er helt forrygende. Chianti Classico og Riservaen af samme smager af mere hver gang man får en mundfuld. Massanera har også ferieboliger (Agri Turismo) og restaurant, hvor der kun serveres produkter fra farmen – bl. a. kød fra de berømte Cinta Sienese svin, som Carlo som pioner har fremavlet. Besøg og ferie der kan stærkt anbefales. Svin og vin på engang. Kan det blive bedre?

Passer godt til
Pastaretter / kød og ost/vildsvine ragout

Se også Massanera i top udgaven Riserva, som Vivino har givet 4.5 i 2012

Chianti, bastflasker

Er du klar til en Chianti Classico Riserva?

Vi har pt også Chianti Classico 2012 Riserva til en meget fiar pris. Det er en reference vin for god Chianti Classico med lang lagring.

Toscana eller Toskana på dansk er den mest historisk velkendte af de berømte italienske vinregioner takket være det romantiske og smukke landskab, som allerede Hans Christian Andersen beundrede fra sin hestetrukne vogn på vej til og fra Rom. Toskana´s uendelige bølgende bakker, cypress skyggede landeveje og bakketop landsbyer, der kalder på et pitstop. Men selv uden al denne skønhed, vurderet ud fra kvaliteten af sine vin alene, står Toskana højt, og dets ry er baseret på sådanne ikoniske vine som Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano og naturligvis Super-Toscanerne.  De er alle pænt svære at komme uden om, hvis du elsker god rødvin.

Italiens vindistrikter

Italiens vindistrikter

Beliggende i det centrale Italien er Toscana’s naboer Liguria og Emilia-Romagna mod nord, Umbria og Marche mod øst og Lazio mod syd. Dens vestlige grænse er dannet af det tyrrhenske hav. Som det er tilfældet med næsten alle Italiens 20 regioner, har Toscana en lang vinhistorie; det kan spores tilbage til det femte århundrede f.Kr. (© Wine-Searcher)

Toskana´s vinlandskab

I dag er Toskana et af de mest berømte og produktive vinområder  i  hele Europa. Områdets vinmarker producerer en række internationalt anerkendte vine i forskellige stilarter. Disse går langt ud over de velkendte røde og inkluderer tørre, korrekte hvide som Vernaccia di San Gimignano og søde vine både hvide (Vin Santo), som er en perle til desserter og røde (Elba Aleatico Passito). Regionens topvine er officielt anerkendt og beskyttet af en række DOC- og DOCG-titler. winetalk prioriterer gode vine fra Toskana/Toscana højt.

Find andre bedre vine på winetalk

Vinrejser

I samarbejde med traveltalk.dk

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]