Alle vine

I Piemonte finder du nogle af Italiens bedste vine.

Vine fra Piemonte. Man siger at over tågen vokser nogle af Italiens største vine. En gennemgang af vine fra Italien kan ikke komme uden om Piedmonte, som de siger på engelsk. Bjergene mod Nordvest er som skabt  til skiløb og vindyrkning.
Vine fra Piemonte vokser  i Italiens nordvestlige hjørne og grænser op mod Schweiz og Frankrig. I Danmark kender man nok mest Piemonte-regionen for to ting: skiløbet som f.eks. i Sestriere og topvine, som Barolo, Barbaresco og Barbera. Begge dele er i deres respektive topliga og kan kombineres for forsvarlig vis. (Ja, ski først:)

Italiens vindistrikter

Italiens vindistrikter

Tro mod betydningen af sit navn (foden af bjerget), er Piemonte Italiens mest bjergrige område. Det er omgivet på tre sider af Alperne med de højeste bjergtoppe og største gletsjere i Italien.

Monviso, Piemonte-siden af Monte Rosa, og de andre spektakulære bjerge i regionen skaber utroligt smukke landskaber, og skisportssteder i overflod: Via Lattea og Sestriere byder gæsterne på vintersportsentusiaster med deres topmoderne faciliteter.

Læs videre her om Piemonte

Et par af WineXchange´s Piemontesiske vine:

Barolo

Barbera, når det er bedst

Barolo årgangene er vurderet af bla. Decanter her.

Blive klogere på Piemonte og deres lækre vine

Læs mere om italienske vine her

Vinrejser til Italien, Italien som vin rejseland

Piemonte, et af verdens mest betydningsfulde vinområder

 

Viser alle 8 resultater